Η εταιρεία μας

Το όραμά μας είναι να κάνουμε τη βιολογική καταπολέμηση με μηδενικά χημικά στην τροφή μας και μηδενικές διαρροές στο περιβάλλον κύρια γεωργική πρακτική για έναν ποιοτικότερο ασφαλέστερο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο καλλιέργειας της Γης.

Η αποστολή μας

Από το 1989 κατασκευάζουμε και παράγουμε παγίδες συνεχίζοντας την παράδοση του πρώτου εφευρέτη της παγίδας του Δάκου της ελιάς τον Θωμά Ι. Φιτσάκη. Βασίζουμε τα προϊόντα μας στον συνεχή πειραματισμό και την παρατήρηση στον αγρό, αξιοποιώντας στοιχεία που ακόμα και η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει αφήσει ανεκμετάλλευτα.

Η Ιστορία μας

Η πρώτη παγίδα κατασκευάστηκε μετά από την παρατήρηση τυχαίων συμπεριφορών του δάκου στον αγρό, κατά την διάρκεια δοκιμών ξύλινων

παγίδων κόλας. Ο ρόλος της υγρασίας στη προσέλκυση του δάκου καθορίστηκε για πρώτη φορά ως υψηλής σημασίας και χρησιμοποιήθηκε στη Δάκο-Φάκα, που είναι η πρώτη παγίδα που χρησιμοποιεί υγρό ελκυστικό και συνδυάζει την μακράς διαρκείας ελκυστικότητα και εξόντωση με συμβατές με την βιολογική γεωργία μεθόδου. Η τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε ήταν συσσωρευμένη γνώση 30 χρόνων του Θωμά Φιτσάκη, γεωπόνου, εξειδικευμένου στα έντομα και εντομοκτόνα. Η παγίδα πατενταρίστηκε σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική και η πατέντα περιελάμβανε την χρήση υλικών που δεν ήταν εμπορικά διαθέσιμα εκείνη την εποχή. Η πρώτη παγίδα ήταν κατασκευασμένη από ύφασμα και πολλαπλών χρήσεων, αλλά το υψηλό κόστος απόκτησης και η περίπλοκη διαδικασία ανανέωσης μας οδήγησε σε μια νέα παγίδα φτιαγμένη από χαρτί ενισχυμένο με φιλμ και χαμηλότερο κόστος. Η εμπορική επιτυχία ήταν μεγάλη και περαιτέρω αλλαγές έγιναν για τη βελτίωση της αντοχής της παγίδας στον αέρα, τις βαριές βροχοπτώσεις και την απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως.

Φιλοσοφία μας

Προσδιορίζοντας το πρόβλημα, αναζητούμε λύσεις σε αρμονία με τη φύση και πρωτοποριακές προσεγγίσεις. Αυτό γίνεται μέσα σε ένα ηθικό περιβάλλον διαφάνειας και συνεργασίας, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ροή και αξιοποίηση των πληροφοριών. Σε συνδυασμό με τη συνεχή βελτίωση των επαγγελματικών μας ικανοτήτων, επιτυγχάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η καινοτομία είναι ο μόνος δρόμος προς τη βελτίωση και αναλαμβάνουμε την ευθύνη, ο καθένας ξεχωριστά, για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα των λύσεων που προτείνουμε. Εργαζόμαστε ομαδικά και αγωνιζόμαστε, καθένας με την αποστολή του, για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

Οι στόχοι μας

Η διάδοση των προϊόντων- λύσεων- πρακτικών μας σε όσους ασχολούνται με την γεωργία.

Η συνεχής βελτίωση των προϊόντων μας ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους για το περιβάλλον και τον χρήστη.

Η δημιουργία νέων προϊόντων – λύσεων με σκοπό την φιλική για το περιβάλλον αντιμετώπιση των εχθρών των καλλιεργειών μας.

Scroll to Top